Друштво Михајло Пупин и Идвор

Једна од најдуготрајнијих и најживљих активности Образовно-истраживачког Друштва Михајло Пупин је подршка и реализација мноштва догађаја која имају циљ да Пупинов завичајни комплекс приближе јавности и у Србији и у свету.

Друштво је направило сајт Идвора (www.idvor.rs), са својим сарадником Телекомом Србија,, организовало је долазак највећег броја новинарских екипа у историји овог малог банатског места, поставило је QR кодове, дало неопходну техничку подршку за приказивање садржаја који Идвор чине видљивијим на образовној мапи Србије. Снимили смо више специјала о Пупиновом музеју, детаљно се упознали са његовим потребама, од обнове старог крста, па све до музеолошке визије Пупиновог музеја будућности. Друштво је организовало различите активности, уз подршку Дома културе у Идвору, као што је долазак преко стотину представника образовних и научних институција које носе Пупиново име. Потребе Идвора истичемо на сваком месту, у свакој државној институцији, скрећемо поглед на изазове са којима је Завичајни комплекс суочен. У једном од програма Друштва, по први пут је један Министар у Влади Србије посетио комплекс.

Друштво одговара на многобројне позиве Идвора и његових сарадника, када је потребно помоћи знањем и организацијом у различитим напорима да се афирмише Пупиново наслеђе.

Овај мост између Идвора и света, Друштво свакодневно поплочава чистом љубављу према бескрајним банатским равницама, из којих је Михајло Пупин кренуо у свет.